Czeska restauracja Hospoda Česká Duszniki Tu dbamy o piwo

Menu

  • BCT
  • AKTUALNIE Z BCT
  • PRZEPISY
  • KURSY GOTOWANIA
    • KALENDARZ I TERMINY
    • MENU DLA KURSU
  • DANIA CZESKIEJ KUCHNI
    • PRZEKĄSKI
    • ZUPY
    • GLÓWNE DANIA
  • ZESPÓL BCT
  • PARTNERZY BCT
  • KONTAKT

Czeska restauracja Hospoda Česká Duszniki Tu dbamy o piwo

Czeska restauracja Hospoda Česká w Dusznikach Zdrój, to nie tylko czeskie dania czeskiej kuchni, ale też czeskie piwo. W czeskiej restauracji Hospoda Česká Duszniki Zdrój stosowana jest zasada, że piwowar piwo warzy, ale výčepní, czyli barman za niego odpowiada i go serwuje. Dla tego jest w ofercie jasny i ciemny beczkowy Primator Nachod, ale także butelkowe specialy Primator Double 24%, Primator IPA, Primator EPA czy butelkowe bezalkoholowe Primator Free. Jak i w jaki sposób

stosujemy hasło #dbamyopiwo, widać najlepiej na zdjęciu i po co są te "coś" ?
To "coś", niestety bardzo rzadko w Polsce stosowane, się nazywa adapter sanytacyjny i jest używane do tzw. sanytacji dziennej, stosowanej po każdej beczce i na noc, czyli przełączenia przewodów, które idą z beczki piwa Primator Nachod przez chłodziarkę do kranu na podłączenie do kranu z wodą, przepłukanie instalacji i dzięki temu zapobieganie osadów, coś jest związane ze smakiem i jakością piwa serwowanego w czeskiej restauracji Hospoda Česká Duszniki Zdrój.

Czeska Kuchnia BCT
Opublikowano: 10 marzec 2017
Poprawiono: 15 kwiecień 2017

Copyright © 2025 CZESKA KUCHNIA BCT Kursy Gotowania Szkolenia dla kucharzy


przejdź do zwyklej wersji strony